21/04/2017

CENTENARS DE PERSONES PASSEN PER CORNELLÀ DEL TERRI PER CELEBRAR LA SEVA FESTA MAJOR.

Cornellà del Terri ha viscut la seva Festa Major aquest cap de setmana passat, amb activitats per a totes les edats i la tradició com a protagonista.

Des de dijous al vespre fins aquest dilluns a la tarda, el municipi ha acollit a centenars de persones que no s'han volgut perdre les celebracions. Els actes més tradicionals van ser aquest dilluns de Pasqua, amb la Plantada de l'Arbre del Maig i el Ball del Cornut, que aquest any celebrava el quarantè aniversari. Es tracta d'una festa declarada  Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya l’any 1999.

Pel que fa a l'Arbre del Maig, aquest any s'han batut rècords i s'ha aixecat un tronc de 29 metres d'alçada. Dilluns, desenes d'homes el van aixecar per plantar-lo arran de la façana del Centre Cultural, on s'hi estarà fins l'any que ve.

L'alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, ha fet un balanç positiu de la Festa i ha agraït la tasca a les entitats del municipi, ja que, assegura, són elles les artífex de l'agenda d'activitats.

Per commemorar els quaranta anys del Ball del Cornut a Cornellà del Terri, una de les seves impulsores, Rosa Coll Gayolà, va ser l'encarregada de fer el Pregó de Festa Major. També es va fer un homenatge als que van ser els primers balladors d'aquesta dansa, ara fa quatre dècades.

A banda d'aquesta vessant més tradicional, també es van fer activitats pels més petits, amb inflables i tallers, així com també actuacions musicals i balls per a tots els gustos, entre d'altres activitats.