26/05/2016

CORNELLÀ SEU DELS JOCS EMPORION.

Més de 4.000 esportistes s'han reunit al Pla de l'Estany per participar a la tercera edició dels Jocs Emporion.

Des de divendres 20 de maig al diumenge dia 22, els 8 Consells Esportius de la demarcació de Girona han preparat activitats i competicions de futbol, bàsquet, voleibol, natació, rítmica o handbol, entre molts altres esports.

Equips i infants arribats d'arreu de les comarques gironines es van enfrontar uns als altres en aquestes petites olimpíades. Per tal d'encabir tots els esportistes i activitats en un sol cap de setmana, la comarca del Pla de l'Estany ha aportat les instal·lacions esportives de Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri i Fontcoberta. Una de les novetats d'aquesta tercera edició va ser l'ampliació dels jocs a altres públics destinataris com gent gran o persones amb discapacitat. Per aquests col·lectius es van fer activitats dissenyades per ells.

Una altra de les novetats d'enguany va ser la celebració d'un Seminari d'Educació i Olimpisme, en el que van participar investigadors i erudits del món olímpic. El divendres, es va fer, també per primera vegada, la Gala Valors en Acció, amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar els esportistes, tècnics i familiars, entre d'altres, de la importància d'un comportament cívic en un ambient esportiu.

Aquesta tercera edició dels Jocs Emporion ha estat la més multitudinària. A la primera, celebrada a Figueres, van participar 1.800 esportistes; i l'any passat, a Lloret de Mar i Blanes, van assistir 2.600 esportistes.