16/03/2017

EL RODAJOC CONGREGA 370 ALUMNES DE PRIMÀRIA DEL PLA DE L'ESTANY A CORNELLÀ DEL TERRI

Cornellà del Terri ha acollit, aquest dijous al matí, la cloenda del Rodajoc al Pla de l’Estany, a la que han pres part uns 370 nens i nenes de 3r de Primària de totes les escoles de la comarca.

El Rodajoc és un programa que recupera jocs tradicionals de diferents cultures, com a font d'intercanvi de valors i realitats mitjançant un recurs molt atractiu pels alumnes com és el joc. L'apropament a altres cultures es dóna a partir de la pràctica d'una gran varietat de jocs que enriqueixen l'experiència de l'alumnat i que possibiliten la interrelació entre la mainada de les diferents escoles de la comarca. El joc com a eina pedagògica, permet aconseguir un objectiu comú, comprendre i respectar les diferents cultures que viuen en una mateixa societat.

El projecte Rodajoc va arrancar a Ciutat Vella i des del curs 2009-2010 es porta a terme al Pla de l'Estany gràcies al compromís dels centres educatius, el Consell Esportiu del Pla de l'Estany, el Servei Educatiu del Pla de l’Estany , el Pla Educatiu d'Entorn, la Diputació de Girona i els ajuntaments.   La base del desenvolupament d'aquest projecte, és el treball a l'aula. La intenció és fer servir materials reciclats amb els quals l'alumnat pot treballar, per elaborar el material necessari per posar en pràctica els diferents jocs.  A la part final del projecte es duu a terme la cloenda, activitat que consisteix en una jornada on, al llarg de tres hores, els alumnes de totes les escoles practiquen aquests jocs al centre neuràlgic d’un dels municipis de la comarca, amb la intenció que la seu sigui rotativa al llarg de les edicions.

Així, durant tot aquest matí de dijous els nens i nenes han pogut gaudir de jocs tant diversos com el Cheia de Moçambic, el Makalot d’Israel, el Kukla de Grècia, les bales catalanes, la Batalla de continents del Quebec, el Ver Ver Aras Lama de Papúa Nova Guinea o el Símba i Antílop d’El Zaire.