01/07/2016

ELS VEÏNS PODRAN DECIDIR A QUÈ ES DESTINEN 20.000 EUROS DELS PRESSUPOSTOS.

Els veïns de Cornellà del Terri podran decidir, durant aquest proper mes de juliol, a on es destinen 20.000 euros en concepte d'inversions dels pressupostos municipals de l'any 2017.

La iniciativa sorgeix arran de la participació de l’Ajuntament de Cornellà del Terri en el servei d’assessorament en polítiques de Govern Obert de la Generalitat durant el 2015. El programa ofereix ajuda tècnica a les corporacions locals en matèria de participació, transparència i dades obertes. L'alcalde Salvador Coll destaca la importància d’escoltar la veu del poble per construir el poble del futur.

El que ha fet el consistori cornellenc ha estat crear un programa de participació dividit en 4 fases, perquè els veïns del municipi puguin decidir a on invertir aquests 20.000 euros. La primera fase que durarà tot el mes de juliol, servirà perquè els veïns puguin fer les propostes que vulguin per la destinació d'aquests diners a través dels formularis que rebran al seu domicili. La segona fase serà una anàlisi de les propostes per avaluar la viabilitat tant econòmica, legal i tècnica. La tercera, que es farà al setembre, serà la de votació per part dels veïns de les propostes finalistes i ja de cara a l’octubre el projecte finalitzarà amb retorn dels resultats a la població.

Les propostes que poden realitzar els veïns han de ser legals, que entrin dins les competències municipals i que siguin d’interès general per a tota la població, no només a col·lectius específics.