01/02/2017

L'Agència Catalana de l'Aigua millora l'estat de la llera de dos cursos fluvials a Cornellà de Terri

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat diverses actuacions en dos cursos fluvials situats fóra de zona urbana del municipi de Cornellà de Terri.

Concretament s’ha actuat en dos trams del riu Terri (el primer, de 200 metres de longitud, entre les carreteres de Borgonyà i la GI-513 i el segon, 150 metres més amunt d’on conflueixen les carreteres d’accés a Santa Llogaia i Santa Llogaia del Terri) i també s’han fet accions puntuals a la riera de Comanell, 100 metres aigua amunt de la carretera C-150a.
 
Els treballs duts a terme, que han comptat amb un pressupost superior als 5.300 euros, han consistit en la retirada de vegetació emergent a l’interior de la llera i d’arbres tombats i caiguts, així com també la redistribució de sediments i la plantada de vegetació autòctona. El motiu dels treballs és garantir la lliure circulació de l’aigua i minimitzar el risc en cas d’avingudes.
 
L’Agència Catalana de l’Aigua té previstes una vintena d’actuacions en lleres de cursos fluvials gironins, que s’estan duent a terme per garantir la lliure circulació de l’aigua i el bon estat de la llera.