31/08/2017

L'Ajuntament de Cornellà engega per segon any consecutiu el procés participat dels pressupostos.

Des de l'1 de setembre fins el 22 de setembre pots dipositar la butlleta que trobaràs al butlletí municipal amb les teves propostes. Si no tens butlleta la pots aconseguir a l'Ajuntament de Cornellà del Terri.

L'Ajuntament de Cornellà del Terri ha engegat, per segon any consecutiu, el procés participatiu per la elaboració dels pressupostos pel proper exercici. Com a novetat, l'Ajuntament amplia la quantitat que es destinarà i passa dels 20.000 euros de l'any 2017 als 40.000 euros per l'any 2018.

Des de l'1 de setembre fins al 22 de setembre, tots els veïns del poble podran aportar idees i propostes d'on destinar aquests diners. Les propostes poden ser millores o inversions a realitzar en el municipi. Un cop recollides totes les propostes s'analitzaran, i totes aquelles que encaixin amb els paràmetres de la legalitat, cost, i competència municipal, es portaran a votació. Finalment els veïns podran votar totes les propostes presentades i les que tinguin més vots, s'inclouran en el pressupost del 2018.

La primera edició dels pressupostos participats, es van rebre un total de 32 butlletes que els veïns van retornar amb un total de 42 propostes. Tot i la baixa participació que hi va haver, l'alcalde Salvador Coll ha manifestat que “les eines de participació són essencials per poder fer un poble més plural, per a tothom i amb tothom”.

Les propostes més votades a la passada edició del procés participatiu van ser la millora de l'enllumenat i el tancament de contenidors, que van rebre un total de 10.000 euros cada una. Moltes de les propostes que es van presentar, tot i no haver tingut el màxim suport, des de l'Ajuntament els han tirat endavant com la millora de diferents espais municipals, millora de cunetes, senyalització horitzontal i vertical d'alguns nuclis i carrers, instal·lar marquesines per les parades de bus, o la millora de la coberta del pavelló, que ja s'ha iniciat la redacció del projecte. “A vegades la gent creu que la seva veu sigui important i no participa. Per nosaltres la seva veu és bàsica” ha manifestat l'alcalde.