03/08/2017

S'ha inaugurat el nou parc infantil de la zona escolar

El nou parc està situat a tocar de l’escola Vall del Terri, entre la pista de tenis i el camp de futbol. Disposa d’uns 500 metres quadrats d’espai públic, obert a tota la ciutadania, tot i que durant l’horari lectiu serà una zona d’ús pels alumnes.

De fet, l’espai ha estat dissenyat pels mateixos infants, en un procés participatiu engegat per l’Ajuntament amb la complicitat de l’equip docent. El projecte final es va presentar per la Diada de Sant Jordi i des de llavors s’ha estat desenvolupant.

L’alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, ha explicat que aquest procés ha permès als alumnes treballar diferents conceptes. El resultat final va ser recollit per l’arquitecte Josep Antoni Hidalgo, que s’ha encarregat de posar en ordre les idees dels nens i nenes i donar-los forma, adaptant les peticions als materials disponibles al mercat i a les mesures de seguretat i qualitat necessàries. L’alcalde ha detallat que s’han prioritzat elements que requereixin de poc manteniment.

L’espai compta amb una tirolina, dos tipus diferents de gronxadors, una estructura amb diversos jocs i una caseta pels més petits. Salvador Coll ha explicat que ha estat difícil adaptar les peticions dels infants, que tendeixen a fer volar molt la imaginació, i ha detallat que una de les particularitats del parc és que els bancs estan fets amb envasos de plàstic reciclat.

El nou parc infantil de Cornellà del Terri, al passeig Onze de Setembre, ha tingut un cost d’uns 50 mil euros, a càrrec de l’Ajuntament.