Presentat el programa d’esdeveniments de la Festa Major de Cornellà del Terri

04/04/2022

Es recupera el format íntegrament presencial i amb activitats de tota mena i per a tota la família

Després de dos anys sense poder gaudir de la Festa Major, Cornellà del Terri recuperarà aquest 2022 la seva tradicional festa durant la Setmana Santa. Agafant el relleu del Fes-te del Cornut, la festa cultural que va tenir lloc el 2021, enguany es recuperarà l'essència de la tradicional Festa Major a la vila.

En el programa d'activitats hi destaca, sobretot, la recuperació de molts actes que van haver-se de limitar i posposar a causa de la pandèmia, anant des dels més tradicionals, com la plantada de l'arbre del maig, el Ball del Cornut o la Sardinada Popular, fins a altres propostes interessants, com l'actuació d'en Peyu o les actuacions de grups com l'Orquestra Selvatana. A més dels actes centrals de la festa, que s'ajunten principalment el Dilluns de Pasqua, també hi ha esdeveniments importants, com la trobada de cotxes clàssics, la cercavila amb xaranga i participació dels capgrossos, els concerts amb La Montecarlo, Miquel Abras i Millenium, concerts infantils i activitats pels més menuts, la tradicional trobada d'intercanvi de plaques de cava o el concert de corals o el pregó de la Festa Major.

Precisament aquest darrer, que tindrà lloc el diumenge al migdia, serà un dels plats forts de la festa, ja que anirà a càrrec d'en Pere Reixach i Fusté, conegut per tots com "El Gall Xinador". L'artista, nascut a Cornellà del Terri i establert a Figueres, ha estat l'autor del cartell que encapçala la Festa Major.

Finalment, per tancar un cartell variat i ple d'activitats, aquest 2022 també es recuperarà el castell de focs de fi de festa, tot i que enguany estarà amanit també per un sorteig entre totes les persones que consumeixin al bar de la Festa Major. Els premis d'aquest sorteig seran: una espatlla de Can Valls, un pa gegant de Cal Flequer, una panera de fruita de l’Hort del Terri i dues entrades per a l’espectacle ‘Gagstronix’, del dia 22 de maig, a La Conillera. D'aquesta manera també s'incentiva a que tots i totes consumiu al bar de la Festa Major, que aquest 2022 serà gestionat per sis entitats de Cornellà del Terri: l'AMIPA Vall del Terri, el Judo Vall del Terri, el CESP, el CB Vall del Terri, el CPA Cornellà del Terri i AE Cornellà del Terri.

Si voleu revisar les dates i hores de totes les activitats previstes per aquesta Festa Major, us el podeu descarregar en aquesta mateixa notícia.