Un pressupost per al 2021 que posa èmfasis en el servei a les persones

25/11/2020

Es treballa per destinar part del fons extraordinari de cooperació local de la Generalitat a accions per pal·liar els efectes de la pandèmia al municipi. Es rehabilitarà l'edifici de Cal Metge per convertir-lo en un centre cultural.

L’Ajuntament de Cornellà del Terri ha aprovat, en la sessió extraordinària del dilluns 23 de novembre, el pressupost per a l'exercici 2021, que puja a 4.061.668,84 euros, una xifra que representa un increment d’un 79,8% respecte al de l’any passat (2.258.000 euros), a conseqüència de la venda d’una parcel·la del polígon industrial i per una subvenció rebuda de la Generalitat de Catalunya. Els ingressos obtinguts d’aquesta operació de venda es destinaran -en part- a la millora i l’asfaltatge dels carrers de l’entrada al municipi pel mateix polígon industrial (330.000 euros), i també a la rehabilitació de l’edifici de Cal Metge (945.000 euros), ubicat a la plaça del Maig, per convertir-lo en un centre on es duran a terme activitats culturals i que acollirà també la nova llar dels jubilats. La part subvencionada s’invertirà en la construcció del nou vial que facilitarà la comunicació entre el polígon i la carretera de Corts.

Pel damunt de tot, destaca dels pressupostos que l’equip de govern reforça més que mai les accions i ajudes socials i el servei a les persones. En paral·lel, el consistori treballa per destinar també part del fons extraordinari de cooperació local de la Generalitat de Catalunya a accions per pal·liar els efectes de la pandèmia al municipi.

Inversions

Pel que fa a les inversions, destaquen els 427.983,28 euros que s’invertiran per construir el  nou vial que connectarà el poble de Corts amb el polígon industrial i que incorpora un carril bici que permetrà una excel·lent mobilitat entre Cornellà i el citat polígon, i més enllà amb els municipis de Porqueres i Banyoles. També destaquen els 70.000 euros previstos en asfaltatges, els 46.000 euros que es destinaran a solucionar els problemes en el clavegueram, els 25.000 euros que serviran per construir el carril bici de Ravós del Terri o els 70.000 euros amb els quals es continuarà millorant l’escola municipal.

Despeses ordinàries

Pel que fa al capítol de despeses ordinàries, s’ha destinat una bossa de 70.000 euros en la reparació i manteniment de les instal·lacions municipals, i 65.900 euros en camins i vies verdes veïnals, mentre que les subvencions per a entitats i associacions se situa en 108.000 euros. Pel que fa a la neteja d’instal·lacions i carrers, i jardineria, s’ha pressupostat una xifra de 142.616 euros. Una altra dada a destacar és l’aposta decidida que l’equip de govern fa per la cultura, que comptarà amb un finançament d’uns 50.000 euros per organitzar activitats.

El regidor d’Hisenda i Gestió Pressupostària de l’Ajuntament de Cornellà, Josep Massanella, ha destacat que es tracta d’uns pressupostos “equilibrats, realistes i continguts en la despesa, elaborats amb seny i tenint en compte les necessitats del poble i sense retallar serveis essencials”, i ha subratllat que l’any 2022 “s’acabarà de liquidar el deute actual”. Per altra banda, ha assegurat que “la gestió que s’ha fet des de l’Ajuntament durant els anys anteriors ens permet apostar per un creixement sostingut del poble sense haver d’apujar impostos, i procurant també cobrir totes les necessitats dels veïns i veïnes”.