Pujals dels Cavallers

L'any 1019 ja es troben referències al llinatge dels Pujals on es cita en Remundo Grasch de Pugals. D’altres personalitats del mateix cognom apareixen citats als segles XIII i XIV, com ara Dalmau de Pujals. Fou un canonge de la Seu de Girona en un destacable sarcòfag del claustre. Es creu que la noble família Pujals visqué a la casa d’aspecte senyorial anomenada “La Torre” (s XV) molt reformada al llarg del temps. Que va pertànyer als Foixà fins al segle XIX

L’església parroquial és romànica del segle XI amb campanar d’espadanya. La porta principal és d’arc de mig punt dovellat i els batents són ornats amb espirals amb ferramenta de forja, probablement del segle XII. Fou reformada al segle XVIII afegint una capella a cada lateral i una sagristia. A l'interior destaca una petita pica baptismal d’estil gòtic i una creu processional d’argent del segle XVI, molt treballada, que es custodia al a la sagristia.

L'altre edifici remarcable és el mas de can Prades construït amb pedra, amb porta dovellada i finestrals decorats amb escultures de caps.